Youtube Instagram Muzikanti.pro

Jiří Chvojka
Vítejte na stránkách hudebníka Jiřího Chvojky.

Aktuálně…

Vendula Vogel + CD a jiné básně Vendula Vogel + CD a jiné básně www.kosmas.cz/knihy/285504/vendula-vogel-a-jine-basne/

Kapely a projekty

Nové struny

Skupina Nové struny funguje od konce roku 2013 a během trvání tohoto období si přes počáteční swingový a trampský nádech vyvinula svůj osobitý hudební styl reprezentovaný autorskou tvorbou. V naší muzice může posluchač zaslechnout stopy často naprosto odlišných žánrů, které pramení z rozdílného hudebního zaměření jednotlivých členů skupiny, a i tím se naše muzika stává tak trochu výjimečnou.
novestruny.cz

Osvobozené duše

Projekt OSVOBOZENÉ DUŠE se věnuje české hudbě v období první poloviny 20. století. Oživuje tvorbu Jaroslava Ježka, Jana Wericha a Jiřího Voskovce z doby OSVOBOZENÉHO DIVADLA a v druhé odnoži přináší také FILMOVOU HUDBU PRVNÍ REPUBLIKY. Repertoár se skládá ze známých hitů, které znají všechny generace a které jsou navzájem propojeny průvodním slovem. Program tak připomíná tyto významné osobnosti i v kontextu doby, ve které žili a vypráví jejich životní příběhy. Může být proto vhodný nejen jako samostatný koncert, ale i jako koncert výchovný. Jedná se o provedení věrné duchu doby, v komorním složení klavír, zpěv a melodický nástroj. Obě pásma mohou být podána jako samostatná vystoupení i jako celek.
osvobozeneduse.cz

VorazBand

Kapela VorazBand je zárukou dobré muziky i zábavy pro všechny věkové kategorie. Poskládala se ze zkušených muzikantů a hraje vesměs světovou bluesovou klasiku. Hraje blues s energií, která posluchače strhává k tanci, ve složení bicí, baskytara, kytara, klávesy, trubka, saxofon, pozoun a zpěv. Blues dalo přímý základ jazzu, ragtimu, rock and rollu, rocku a dalším stylům západoevropské populární hudby, ovlivnilo i mnoho skladatelů vážné hudby a bylo nepřímým základem pro pop music. Postupy bluesových akordů a not jsou široce používány ve většině populárních hudebních stylech americké hudby 20. století.
vorasband.cz

Aleš Misař a Jiří Chvojka

S básníkem a textařem Alešem Misařem spolupracujeme už od roku 2004, kdy jsem hrál v kapele s jeho bratrem Adamem. Aleš na některé naše skladby vytvořil text. Spolupráce se oběma zamlouvala a od té doby jsme vytvořili několik společných projektů. V létě roku 2009 jsme natočili hudebně poetické pásmo Titán. Vytvořili jsme dramaticko-hudebně-poetickou skupinu Vějíř a s jejím programem navštívili několik uměleckých kaváren. Aleš doposud vydal šest básnických sbírek a jejich křty jsem hudebně doprovázel. V roce 2019 jsme vydali autorský dětský zpěvník Dvanáct měsíců. V roce 2020 vznikla hudebně dramatická báseň 671: Vendula Vogel.
Youtube

Biografie

Vzdělání

  • 1994 – 2004 ZUŠ B. M. Černohorského, Klavír u Ivany Kořínkové
  • 2004 – 2011 Konzervatoř Jaroslava Ježka (KJJ) Obor Skladba ve třídě Antonína Bílého
  • 2013 – 2018 MUNI Hudební věda – bakalářské studium

Hudební zkušenosti a diskografie

  • 2006 – 2007 RaVaNeLLo  (kapela – Nymburk)
  • 2007 – 2008 N.D.N. (kapela – studentský projekt)
  • 2008 – 2009 Mild Coffee (kapela – studentský projekt)
  • 2009 – CD Patříme noci (hudebně poetické pásmo Titán)
  • 2010 – 2011 Vějíř (umělecká skupina)
  • 2010 – 2015 Marika Singers (pěvecký sbor – korepetitor, aranžér)
  • 2013 – CD Marika Singers vol. 1,2
  • 2011 – 2016 K4 Band (smooth jazz, gastro music)
  • 2018 – Nové struny (kapela)
  • 2018 – Osvobozené duše (kapela)
  • 2018 – CD Shakespeare's Sonnets, Duo Teres (skladba: Sonet 116)
  • 2019 – Zpěvník Dvanáct měsíců
  • 2020 – CD 671: Vendula Vogel (hudebně dramatická báseň)
  • 2021 – VorazBand (kapela)

Pravidelné vystupování v pražských restauracích, hotelích a kavárnách jako sólový pianista nebo s kapelou např.: hotel International; Alcron; Hilton. Restaurace: Cantinetta Fiorentina; La Galerie; Barock. Mám zkušenosti s pravidelným zahraničním angažmá. 

Od roku 2008 vyučuji na ZUŠ (Keyboard, Jazz piano)

Koncerty, plánované akce

Nadcházející akce

  • 31. 10. 2022 Nové struny Kulturní dům Barikádníků 20:00 -22:00 ,Saratovská 20, 100 00 Praha 10
  • 20. 8. 2022 VorazBand Na Propasti, Stříbrná Skalice, Hradec 19:30 - 22:30
  • 9. 7. 2022 Nové struny Hudební festival - Třebsínská zvonička 14:00 -15:00
  • 9. 7. 2022 VorazBand Na Propasti, Stříbrná Skalice, Hradec 19:30 - 22:30
  • 18. 6. 2022 VorazBand Kolovraty 15:00
  • 18. 6. 2022 Nové struny U vodárny | Restaurace, Vinohrady Praha 3, 20:00 - 23:00
Archiv akcí

Kontakt

Jiří Chvojka